home

SmartLab: inspriatie, innovatie en revalidatie


Om de mogelijkheden van zorginnovaties en technologische ontwikkelingen beter te benutten heeft Sophia Revalidatie in samenwerking met de Haagse Hogeschool en de TUDelft het SmartLab opgericht.


Het SmartLab toetst innovatieve producten en diensten op bruikbaarheid binnen de (revalidatie)zorg.  Dit gebeurt in nauwe samenwerking met zorgprofessionals, onderwijs en ontwikkelaars. eHealth-ontwikkelingen, die toegevoegde waarde voor de patiënt opleveren, worden ingezet als regulier onderdeel van onze zorg. Sophia Revalidatie is met het SmartLab inmiddels koploper op het gebied van innovatie-revalidatie.

 

Toepassingen

Het SmartLab heeft een fysieke ruimte in onze locatie aan de Vrederustlaan 180 in Den Haag waar de nieuwste technologische producten getoond worden. Van serious gaming tot volautomatische medicijndispensers, in het SmartLab onderzoeken we of en hoe innovaties een plek binnen onze zorgpraktijk verdienen. Het SmartLab is vrij toegankelijk voor medewerkers, patiënten en mantelzorgers. Producten mogen de gehele werkweek worden uitgeprobeerd. Kom langs en laat  u inspireren door de gebruiksmogelijkheden van de laatste innovaties. Of bekijk de folder waarin onze eRevalidatie activiteiten overzichtelijk zijn weergegeven.

 

Innovatieve ideeën

Sophia Revalidatie wil met innovaties toegevoegde waarde bieden voor onze patiënten.  Het SmartLab heeft een faciliterende functie om aanvullingen op bestaande therapieën te vinden of te ontwikkelen en kan gezien worden als proeftuin. Iedereen kan een innovatie-idee  bij het SmartLab indienen; (ex)patiënten, mantelzorgers, medewerkers van Sophia Revalidatie maar ook bedrijven die hun product of dienst willen laten toetsen. Het SmartLab werkt volgens een stappenplan waarbij alleen de meest kansrijke innovaties overblijven. Bij een positieve evaluatie krijgt een product of dienst het keurmerk ‘SmartLab approved’. In de projectenbank kunt u zien welke innovaties op dit moment door het SmartLab getoetst worden.
 
Heeft u ook een innovatief idee voor de (revalidatie)zorg? Dien uw idee dan nu in bij het Smartlab! Stuur  bij interesse  of vragen  een mail  naar SmartLab@SophiaRevalidatie.nl.
 

Het SmartLab biedt:
  • medewerkers, patiënten en mantelzorgers de kans om in contact te komen met de laatste technologische zorgproducten.
  • patiënten de ondersteuning in het vinden van technologische mogelijkheden om ook buiten de behandeluren aan de revalidatiedoelen te blijven werken.
  • de patiënt of behandelaar de mogelijkheid om zorgtechnologie af te stemmen op de eisen van de gebruikers door direct contact.
  • patiënt, mantelzorger en medewerker een helpdeskfunctie op het gebied van zorgtechnologie.
  • bedrijven en ontwikkelaars mogelijkheden om al in een vroeg ontwikkel stadium een innovatie in de praktijk te toetsen (uw product in het SmartLab?).
  • kennisinstellingen de mogelijkheid om praktijkgerichte opdrachten uit te voeren in een innovatieve en dynamische leeromgeving.
  • zorgprofessionals, onderwijs en ontwikkelaars de kansen voor samenwerking.


 


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie