home

Wetenschappelijk onderzoek

 

Sophia Revalidatie heeft de ambitie om op het terrein van wetenschappelijk onderzoek bij volwassen en kinderen een belangrijkere speler in de revalidatiesector te zijn. Met het wetenschappelijk onderzoek draagt Sophia Revalidatie bij aan de kwaliteit van (evidence based) zorg, het verbeteren van behandelprogramma’s en de ontwikkeling van de revalidatiegeneeskunde.


Onderzoekslijnen

De onderzoekers van Sophia Revalidatie richten zich hierbij op onderzoekslijnen:

 

Samenwerking

Sophia Revalidatie heeft een officieel samenwerkingsverband met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast werkt Sophia Revalidatie in onderzoek samen met het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) in Leiden. Een deel van het wetenschappelijk onderzoek vindt plaats in het kader van het bijzonder lectoraat Revalidatie aan de Haagse Hogeschool. Naast de eigen onderzoeksprojecten participeert Sophia Revalidatie ook in onderzoek van andere revalidatiecentra.
 

Meer informatie

Het wetenschappelijk onderzoeksprogramma wordt gecoördineerd door het Kenniscentrum van Sophia Revalidatie. Voor vragen of aanvullende informatie over het wetenschappelijk onderzoek binnen Sophia Revalidatie kunt u een email sturen naar: Kenniscentrum@SophiaRevalidatie.nl.

 


 


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie