home

Chronische pijn


Acute pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Het is een noodzakelijk waarschuwingssignaal dat u erop attent maakt dat er ergens in het lichaam iets niet goed gaat en dat u voorzichtig moet zijn.

Als de pijn langer aanhoudt dan verwacht, wordt er gesproken van chronische pijn. Deze pijn heeft doorgaans geen signaalfunctie meer. Chronische pijn kan het leven van uw kind behoorlijk beïnvloeden. Het kan uw kind belemmeren bij het naar school gaan, hobby’s, sport, een bijbaantje en sociale contacten. Ook mensen in de omgeving kunnen veranderingen ervaren als gevolg van de lichamelijke klachten. Sophia Revalidatie kan  helpen om deze negatieve gevolgen van pijn te verminderen.


Voor wie?

Het revalidatieprogramma ‘Chronische pijn bij kinderen/jongeren’ kan zinvol zijn als de pijn al langer dan drie maanden bestaat en medische behandelingen of therapie geen verbetering geven. Bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met:
  •  pijn in botten, spieren en/of gewrichten;
  • rugklachten.


Doel revalidatie

Tijdens het revalidatieprogramma ontdekt uw kind welke mogelijkheden er zijn en waar de eigen grenzen liggen. Pijnvermindering is daarbij geen doel, verbetering van de kwaliteit van leven wel.


Patiëntenvereniging

Patiëntenvereniging  CRPS
www.posttraumatischedystrofie.nl

Stichting Pijn en Hoop
www.pijn-hoop.nl 
 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie