home

Revalidatiebehandeling bij DCD

 


Als de revalidatiearts op het spreekuur DCD vermoedt, dan kan hij/zij het DCD-screenteam van het revalidatiecentrum inschakelen.
 

Behandeling

Nadat de uitslagen van de verschillende observaties door de therapeuten met de revalidatiearts zijn overlegd, bespreekt de revalidatiearts de conclusie en een behandeladvies met u. Het kan zijn dan het kind wordt verwezen naar een therapeut buiten het revalidatiecentrum. Het kan ook zijn dat het kind een interdisciplinaire behandeling nodig heeft onder leiding van de revalidatiearts en voor zijn behandeling naar het revalidatiecentrum komt.
 

Behandelteam

Kinderen die in het revalidatiecentrum behandeld worden, krijgen te maken met een combinatie van een aantal therapieën, bijvoorbeeld ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en bewegingsagogie. Naast individuele behandeling is er ook groepsbehandeling mogelijk. Tijdens de revalidatie krijgt het kind handvatten om bijvoorbeeld aansluiting bij de gymles te bevorderen, een passende sport te vinden of het schrijven te vergemakkelijken. 
 

Behandelduur

De duur van de behandeling is afhankelijk van de vragen en kan daardoor variëren van een eenmalig advies tot wekelijkse behandelingen gedurende een aantal maanden.


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie