home

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij kinderen

 

Wat is niet-aangeboren hersenletsel (NAH)?

NAH is iedere vorm van hersenletsel die niet bij de geboorte is ontstaan. Een ongeval, beroerte of hersentumor kunnen de oorzaak zijn. Hersenletsel heeft vaak ingrijpende gevolgen op het lichamelijke, emotionele of sociale vlak. De gevolgen hiervan zijn niet alleen voelbaar voor de patiënt, maar ook voor de naaste familieleden.
 

Gevolgen NAH

NAH kan leiden tot beperkingen in leren, bewegen en gedrag. De ernst en de aard van de beperkingen wordt mede bepaald door de plaats en de ernst van de beschadigingen in de hersenen. De gevolgen van NAH zijn niet altijd ‘aan de buitenkant’ te zien.

Er is vaak sprake van ‘onzichtbare restverschijnselen’ als verminderde belastbaarheid en leerproblemen, die niet of te laat worden gesignaleerd en tot hardnekkige problemen kunnen leiden. De gevolgen voor ouders, gezin en bekenden zijn ook vaak groot en ontwrichtend.
 

Revalidatie

Het doel van de revalidatiebehandeling is dat het kind weer zo zelfstandig mogelijk wordt, zich optimaal ontwikkelt en zich competent voelt, zodat het weer mee kan doen in het gezin, op school en in de vrije tijd.  Samen u en uw kind wordt gewerkt aan verbete-ring van het functioneren thuis, op school en in de vrije tijd.


Patiëntenvereniging

Hersenletsel.nl
Telefoon: 026 - 3512512
Website: www.hersenletsel.nl


De Hart & Vaatgroep

Telefoon: 088 - 1111600
Website: www.hartenvaatgroep.nl
 

Meer informatie over NAH vindt u op de websites:

De Hersenstichting: www.hersenstichting.nl

Nederlandse Hartstichting: www.hartstichting.nl
CVA-keten DWO cvaketendwo.nl
NAH loket Haaglanden: www.nahlokethaaglanden.nl


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie