home

Revalidatiebehandeling bij Niet-aangeboren hersenletsel

 

Behandeling

Onze aanpak is gezinsgericht. Wij sluiten aan bij de vragen en de mogelijkheden uw kind, gezin en omgeving. Daarnaast stimuleren wij het oefenen in de eigen leefomging. Een trauma kan gevolgen hebben voor uw kind en gezin. Ook is de impact op participatie en kwaliteit van leven vaak groot en krijgt binnen de behandeling veel aandacht. Belangrijk onderdeel is psycho-educatie, omdat de gevolgen zo onbekend en vaak onzichtbaar zijn en de impact ervan kan veranderen in de loop van de ontwikkeling. Hiervoor worden ouderavonden en ‘brusjesmiddagen’ voor broers en zussen georganiseerd.
 

Behandelteam

Kinderen die in het revalidatiecentrum behandeld worden, krijgen te maken met een combinatie van een aantal therapieën, bijvoorbeeld ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en bewegingsagogie. Naar het  overzicht van het behandelteam. Naast individuele behandeling is er ook groepsbehandeling mogelijk.
 

Behandelduur

De duur van de behandeling is afhankelijk van de vragen en kan daardoor variëren van een eenmalig advies tot wekelijkse behandelingen gedurende een aantal maanden.
 


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie