home


Nieuws

 • Jongerenrevalidatie bestaat 10 jaar!
  15 februari 2018 | Joyce Overgaag
  Met trots kijkt het team Jongerenrevalidatie terug op de afgelopen 10 jaar, waarin het team erin is geslaagd om de specifieke zorg voor deze groep vorm te geven en door te ontwikkelen tot een ‘volwassen status’.
    Lees verder »
 • Aanbevelingen voor verbetering zorg CVA-patiënten
  05 februari 2018 | Joyce Overgaag
  Patiënten die een beroerte (Cerebro Vasculair Accident of CVA) hebben gehad, blijken in de eerste lijn vaak niet de zorg te krijgen die zij nodig hebben. De afstemming tussen zorgverleners onderling en tussen de eerste en tweede lijn kan beter, evenals het gebruik van bewezen effectieve behandelmogelijkheden. Goed gekwalificeerde zorgverleners, georganiseerd in een netwerk met samenwerkingsafspraken met de ketenpartners bieden hiervoor de oplossing. Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC), Sophia Revalidatie en LUMC onderzochten de kenmerken en de succes- en faalfactoren van 15 eerstelijns CVA-netwerken. Op basis hiervan doen zij aanbevelingen waarmee eerstelijns zorgverleners de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.
    Lees verder »
 • CVA-patiënt vertelt over zijn ervaring met thuisoefenprogramma FAST@HOME
  31 januari 2018 | Joyce Overgaag
  Wij bieden onze CVA-patiënten de mogelijkheid om, naast hun reguliere behandelingen, extra te oefenen. Thuis of in de kliniek. Hiervoor maken ze gebruik van een digitaal platform, genaamd ‘FAST@HOME’, met instructievideo’s voor fysieke oefeningen, cognitieve oefeningen, een activiteitenmonitor en psycho-educatie. De patiënt bekijkt deze met zijn computer, tablet of smartphone. Lees verder »
 • Manon blogt in stripvorm over NAH
  Blog #5
  29 januari 2018 | Mirjam Kleijn
  De volgende stripblog van Manon is uit! Dit keer over een gevoelig onderwerp: de emoties rondom je studie niet kunnen afmaken, geen werk...het vervelende gevoel dat je niet waardevol bent zonder studie en werk.. tot Manon vrijwilligerswerk vindt onder Syriërs. Haar levensles: of je nu NAH'er, doctorandus of vluchteling bent..... Je bent altijd waardevol! Lees verder »
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie