home


Nieuws

 • Nieuwbouw info 8
  17 juli 2013 | Joyce Overgaag
  Hierbij het achtste nummer van onze 'Nieuwbouw info'. In deze uitgave gaat de aandacht uit naar de planning, bewegwijzering, fondsenwervingen, gastvrijheid en patiëntenlogistiek. Lees verder »
 • Bouwbedrijf Waal neemt contract Nieuwbouw over
  12 juli 2013 | Joyce Overgaag
  Vandaag heeft Bouwbedrijf Waal het contract voor de afbouw van de nieuwbouw van Sophia Revalidatie aan de Vrederustlaan overgenomen van Weba. Waal is al vanaf start bouw onderdeel van de bouwcombinatie Weba/Waal en is mede daarom in staat om het werk over te nemen. Hiermee is de continuering van de bouw gegarandeerd. Het faillissement van Weba heeft afgelopen periode niet geleid tot vertraging van het bouwproces. De geplande opleverdatum van de nieuwbouw blijft dus op november 2013 staan! Lees verder »
 • Probleem NAH bij jongeren groter dan gedacht
  Nederlandse ziekenhuizen stellen jaarlijks naar schatting 19.000 keer een diagnose niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij jongeren.
  11 juli 2013 | Joyce Overgaag
  Het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool heeft in samenwerking met de Hersenstichting, Sophia Revalidatie en het Erasmus MC onderzoek gedaan naar jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Brain Injury, een toonaangevend internationaal tijdschrift, publiceert in het julinummer de resultaten. Het onderzoek toont niet alleen aan dat NAH vaker voorkomt dan tot nu toe werd aangenomen, maar ook dat de gevolgen groter zijn dan tot nu toe werd gedacht. Bovendien valt bij de behandeling en begeleiding van deze jongeren nog een behoorlijke slag te slaan.
  Lees verder »
 • Sophia Revalidatie ontvangt gift
  Henk van Duuren
  04 juli 2013 | Daniëlle Dijke
  Op dinsdag 25 juni 2013 heeft Gouwenaar Henk van Duuren de opbrengst van zijn pelgrimstocht overhandigd aan Sophia Revalidatie. In mei jongstleden heeft Van Duuren in 18 dagen tijd, lopend met zijn rollator, een tocht van 120 kilometer afgelegd in Spanje, Santiago de Compostella. Aanleiding voor zijn droom was een ingrijpende periode van ziekte, onzekerheid en revalidatie. Lees verder »
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie