home


Nieuws

 • Braingames als onderdeel van de revalidatie na een beroerte: nuttig en aantrekkelijk!
  26 maart 2015 | Hannah van der Weg
  Elke dag twintig minuten ‘gamen’. Als je tussen de 45 en 75 jaar bent, is dit waarschijnlijk geen hobby. Toch hebben 50 revalidatiepatiënten in deze leeftijdscategorie dit acht weken gedaan. Met een goede reden, want het revalidatieprogramma voor patiënten die een beroerte hebben gehad, kan ermee worden verbeterd. Lees verder »
 • De eerste (zit)skireis voor kinderen met een beperking
  26 maart 2015 | Joyce Overgaag
  De skireis voor kinderen met een beperking helpt  kinderen én ouders inzien dat er meer mogelijk is dan gedacht. Onder professionele begeleiding  leren de kinderen stapje voor stapje het skiën naar eigen vermogen onder de knie te krijgen. Dat kan zowel staand skiën als zitskien zijn. Het leren skiën en bezig zijn met vriendjes in de sneeuw verlegt niet alleen grenzen en laat zelfvertrouwen bij kinderen en ouders groeien, maar er worden ook daadwerkelijk revalidatiedoelen bereikt.  In maart 2015 vond de eerste aangepaste skireis voor kinderen plaats. Het was een enorm succes. Zien hoe de kinderen van de berg af gingen? Bekijk het filmpje.
  Lees verder »
 • Vrijwilligersacties tijdens NLdoet geslaagd
  26 maart 2015 | Mariëlle den Heijer
  Vrijdag 20 maart ontving Sophia Revalidatie de vrijwilligers die zich hadden aangemeld voor onze twee klussen van NLdoet. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds en is de grootste landelijke vrijwilligersactie van Nederland. Dankzij de vrijwilligers zijn beide klussen bij Sophia Revalidatie geklaard en kijken we terug op een geslaagde dag.  Lees verder »
 • Sophia Revalidatie maakt geen gebruik van Terumo injectienaalden
  25 maart 2015 | Joyce Overgaag
  Maandag 23 maart jl. zond EenVandaag een reportage uit over mogelijke gezondheidsrisico's bij het gebruik van injectienaalden van het merk Terumo. Het gaat om de zogenaamde K-Pack II en Neolus naalden, waarvan de lijm kan loslaten. Binnen Sophia Revalidatie worden deze injectienaalden niet gebruikt. Lees verder »
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie