home


Nieuws

 • Sophia Revalidatie en het RRC goed vertegenwoordigd tijdens VRA jaarcongres
  14 november 2017 | Mirjam Kleijn
  Op 9 en 10 november 2017 werd in Maastricht het wetenschappelijk symposium van de VRA, het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine, gehouden. Het congres, dat dit jaar samen met twee internationale zusterorganisaties werd georganiseerd, werd door ruim 800 deelnemers uit verschillende windstreken bezocht. Sophia Revalidatie en het RRC waren daar duidelijk zichtbaar. Lees verder »
 • Ontwikkeling opleiding Revalidatie- verpleegkundige
  07 november 2017 | Mirjam Kleijn
   Een revalidatieverpleegkundige heeft specifieke kennis nodig om de patiënt tijdens zijn revalidatieproces te begeleiden. Zij is de 'spin in het web' in het interdisciplinaire behandelteam van de patiënt en zijn naasten. Ze krijgt te maken met patiënten die de ernstige gevolgen van de aandoening, de handicap of het trauma moeten verwerken en ze helpt bij het proces van voorbereiding op de terugkeer in het sociale leven. Lees verder »
 • In het AD: Sporten zonder drempels
  02 november 2017 | Joyce Overgaag
  Wat zijn de sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking? Het AD heeft een leuk artikel geschreven over Sporten zonder drempels en de opening van het Beweegloket. Aan het woord komen initiatiefnemer voor het beweegloket Arend de Kloet, orthopedagoog en namens Sophia Revalidatie verbonden als lector Revalidatie aan De Haagse Hogeschool en ervaringsdeskundige Daniëlle Pols. Lees verder »
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie