home


Nieuws

 • Opgeven voor ALS expertisenetwerk kan tot 1 maart
  Opgeven kan nog tot 1 maart
  20 februari 2018 | Mirjam Kleijn
  ALS Centrum  Nederland en Sophia Revalidatie zetten zich in om een expertisenetwerk voor progressieve neuromusculaire aandoeningen in de regio Haaglanden op te zetten. Vanaf 2018 organiseren wij jaarlijks twee bijeenkomsten voor huis- en verpleeghuisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgmedewerkers. In de toekomst is uitbreiding met andere beroepsgroepen mogelijk. Lees verder »
 • Jongerenrevalidatie bestaat 10 jaar!
  15 februari 2018 | Joyce Overgaag
  Met trots kijkt het team Jongerenrevalidatie terug op de afgelopen 10 jaar, waarin het team erin is geslaagd om de specifieke zorg voor deze groep vorm te geven en door te ontwikkelen tot een ‘volwassen status’.
    Lees verder »
 • Aanbevelingen voor verbetering zorg CVA-patiënten
  05 februari 2018 | Joyce Overgaag
  Patiënten die een beroerte (Cerebro Vasculair Accident of CVA) hebben gehad, blijken in de eerste lijn vaak niet de zorg te krijgen die zij nodig hebben. De afstemming tussen zorgverleners onderling en tussen de eerste en tweede lijn kan beter, evenals het gebruik van bewezen effectieve behandelmogelijkheden. Goed gekwalificeerde zorgverleners, georganiseerd in een netwerk met samenwerkingsafspraken met de ketenpartners bieden hiervoor de oplossing. Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC), Sophia Revalidatie en LUMC onderzochten de kenmerken en de succes- en faalfactoren van 15 eerstelijns CVA-netwerken. Op basis hiervan doen zij aanbevelingen waarmee eerstelijns zorgverleners de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.
    Lees verder »
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie