home
Medische en pedagogische zorg op één locatie

Medische en pedagogische zorg op één locatie
31 augustus 2018 | Mirjam Kleijn
Binnenkort kunnen jonge kinderen die bij Sophia Revalidatie Delft intensief behandeld worden ook gebruik maken van medische en pedagogische zorg op de locatie van behandeling. Om dit mogelijk te maken ondertekenden Sophia Revalidatie en CityKids een samenwerkingsovereenkomst. “We kunnen onze patiëntjes in de leeftijd van 0 tot 6 jaar nu ook goede medische en pedagogische zorg bieden waar zij zich verder kunnen ontwikkelen”, aldus de heer W. Wiegersma, Raad van Bestuur Sophia Revalidatie.


Officiële samenwerking CityKids en Sophia Revalidatie

Beide partijen zijn expert op hun gebied: Sophia Revalidatie biedt excellente medisch specialistische revalidatie en CityKids is een medische kindzorg instelling. “Deze samenwerking is een prachtig initiatief. De patiëntjes van Sophia Revalidatie hebben extra zorg nodig, waardoor zij niet altijd bij een regulier kinderdagverblijf terecht kunnen. Onze medewerkers zijn deskundig, pedagogisch en medisch geschoold en zij kunnen de kinderen wél op de juiste manier begeleiden”, vertelt mevrouw F.M. Russel, directeur-bestuurder van CityKids. Dat de medische kindzorg instelling in hetzelfde gebouw zit als waar de behandeling plaatsvindt, zorgt voor extra ontlasting van de ouders.
 
Vanaf oktober starten er drie verpleegkundige groepen van CityKids op de locatie van Sophia Revalidatie in Delft. Er zijn dan vijf dagen per week zorgmogelijkheden voor kinderen met bijvoorbeeld ernstige longaandoeningen, epilepsie, hartproblemen of voedingsstoornissen. Bij CityKids kunnen ook kinderen terecht die langdurig moeten herstellen na ziekte of die ziekenhuis verplaatste zorg nodig hebben met medische apparatuur of medicatie. Meer informatie is te vinden op www.mkdvcitykids.nl.Mevrouw F.M. Russel, directeur-bestuurder van CityKids en de heer W. Wiegersma, Raad van Bestuur van Sophia Revalidatie ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.


Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie