home


"Onze" Renske in PyeongChang!
08 maart 2018 | Mirjam Kleijn
Vol verwachting volgen wij komende week snowboardster Renske van Beek bij de Paralympische Winterspelen. Renske werd op haar tiende getroffen door een herseninfarct waardoor ze aan haar linkerzijde deels verlamd raakte. Ze revalideerde bij ons centrum waar we sporten hoog in het vaandel hebben staan. Renske stond altijd graag op de ski’s, maar dat lukte niet meer na haar infarct. Haar liefde voor de sneeuw bleef en daardoor pakte ze het snowboarden op. Een inspirerende workshop van Bibian Mentel bij ons centrum zorgde voor contact met de Mentelity Foundation. Door met Bibian Mentel mee te trainen, wist ze een plekje te bemachtigen in de selectie Talentontwikkeling van de Nederlandse Ski Vereniging. En inmiddels staat ze aan de top! We zijn trots op haar doorzettingsvermogen. Ze is een voorbeeld voor menig patiënt.


Bewegen is voor mensen met een beperking extra belangrijk

Net als Renske willen we onze andere patiënten ook stimuleren te bewegen. Voor mensen met een beperking is dit extra belangrijk; niet alleen voor hun gezondheid, stemming en mobiliteit, maar ook om sociaal en maatschappelijk beter te kunnen participeren.  Daarom krijgt elke patiënt aan het einde van zijn revalidatieperiode een persoonlijk adviesgesprek bij het Sportloket. Onze sportconsulenten inventariseren de wensen, motivatie, sporthistorie, thuissituatie en de eventueel benodigde hulpmiddelen. Vervolgens volgt een  sport- en beweegadvies op maat.  


Het Beweegloket helpt bij de zoektocht naar een passende sport

Sinds kort is dit advies niet alleen weggelegd voor onze patiënten, maar kan iedereen met een beperking in regio Haaglanden terecht voor sport- en beweegadvies bij het Beweegloket in de Sportcampus in het Zuiderpark. Hier werken sport- en beweegconsulenten van Sophia Revalidatie en stichting MEE. Iedereen uit Haaglanden kan zichzelf aanmelden met een hulpvraag over (aangepast) bewegen en sport. Ook kunnen mensen verwezen worden naar deze poli door bijvoorbeeld een jeugd- of bedrijfsarts. Via een beproefde methodiek wordt een advies op maat opgesteld, dat indien gewenst gerealiseerd wordt met inzet van studenten van Mondriaan en De Haagse Hogeschool. Zij kunnen drempels wegnemen, bijvoorbeeld naar de sportvereniging in de woonomgeving.
 

Wil je Renske volgen? Ga snel naar haar persoonlijke pagina.Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie