home
SmartLab ontvangt mooie subsidie voor Huis van de Toekomst

SmartLab ontvangt mooie subsidie voor Huis van de Toekomst
28 juni 2016 | Mariëlle den Heijer
Het Rabobank innovatiefonds heeft een subsidie van €25.000 toegekend aan het ‘Huis van de Toekomst’, een project van het SmartLab in de proefwoning van Sophia Revalidatie.


Huis van de Toekomst

Binnen het lectoraat Revalidatie en het SmartLab is het idee ontstaan om de proefwoning bij Sophia Revalidatie te transformeren tot een ‘Huis van de Toekomst’. Dankzij de subsidie zijn hier straks de nieuwste toepassingen in domotica en sensortechnologie beschikbaar om te demonstreren, uit te proberen en verder te ontwikkelen. Onze therapeuten en patiënten zijn al uitgebreid bevraagd, zij zullen bij de inrichting en het gebruik nauw betrokken blijven.
 

SmartLab

Het SmartLab van Sophia Revalidatie is een proeftuin waarin innovatieve producten getoetst worden op bruikbaarheid binnen de (revalidatie)zorg.  Dit gebeurt in nauwe samenwerking met De Haagse Hogeschool en andere onderwijsinstellingen, zorgprofessionals en ontwikkelaars. eHealth-ontwikkelingen, die toegevoegde waarde voor de patiënt opleveren, worden ingezet als regulier onderdeel van onze zorg. Sophia Revalidatie is met het SmartLab inmiddels koploper op het gebied van innovatie-revalidatie.
 
 


Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie