home
Ontwikkeling opleiding Revalidatie- verpleegkundige

Ontwikkeling opleiding Revalidatie- verpleegkundige
07 november 2017 | Mirjam Kleijn
 Een revalidatieverpleegkundige heeft specifieke kennis nodig om de patiënt tijdens zijn revalidatieproces te begeleiden. Zij is de 'spin in het web' in het interdisciplinaire behandelteam van de patiënt en zijn naasten. Ze krijgt te maken met patiënten die de ernstige gevolgen van de aandoening, de handicap of het trauma moeten verwerken en ze helpt bij het proces van voorbereiding op de terugkeer in het sociale leven.


Sophia Revalidatie draagt bij aan leerplan

Om te zorgen dat een verpleegkundige over de benodigde expertise beschikt, wordt de vervolgopleiding Revalidatieverpleegkundige ontwikkeld. Sophia Revalidatie is hier nauw bij betrokken. Samen met drie andere revalidatiecentra en opleiders van VUmc Amstel Acadamie wordt hard gewerkt aan het leerplan voor de opleiding Revalidatieverpleegkundige. Ideeën voor de leereenheden zoals Klinisch Redeneren, neurorevalidatie, interdisciplinaire werken en ICT classificatie zijn met elkaar uitgewisseld.
 
Meer informatie? Kijk op http://bit.ly/2cyVxCoOm u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie