home
Sophia Revalidatie op Sportcampus Zuiderpark

Sophia Revalidatie op Sportcampus Zuiderpark
14 juni 2017 | Joyce Overgaag
Vandaag vindt de officiële opening plaats van Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Ook Sophia Revalidatie heeft haar plek gevonden op de campus. Dit najaar opent het beweeg- en sportloket haar deuren en vinden er speciale ‘Sporttech’ spreekuren plaats in het gloednieuwe complex.

“De gemeente Den Haag heeft Sophia Revalidatie en De Haagse Hogeschool uitgedaagd om samen te werken om sport als bindmiddel in de samenleving en voor gezondheidsbevordering in te zetten. Een uitdaging die we graag aangaan! We starten met het beweeg- en sportloket daarnaast verkennen we de mogelijkheden die Sportcampus Zuiderpark ons biedt”, aldus  Arend de Kloet, orthopedagoog Sophia Revalidatie en lector Revalidatie bij De Haagse Hogeschool.
 

Beweeg- en sportloket

In het sportloket werken   sport- en beweegconsulenten van Sophia Revalidatie en MEE. Iedereen uit Haaglanden kan zichzelf aanmelden met een hulpvraag over (aangepast) bewegen en sport. Ook kunnen mensen verwezen worden naar deze poli door bijvoorbeeld een jeugd- of bedrijfsarts. Via een beproefde methodiek wordt een advies op maat opgesteld, dat indien gewenst gerealiseerd wordt met inzet van studenten van Mondriaan en De Haagse Hogeschool. Zij kunnen drempels wegnemen, bijvoorbeeld naar de sportvereniging in de woonomgeving. Monique Berger, vanuit De Haagse Hogeschool verbonden aan het lectoraat en projectleider: “Bewegen en sport is voor mensen met een beperking extra belangrijk, niet alleen voor hun gezondheid, stemming en mobiliteit, maar ook om sociaal en maatschappelijk beter te kunnen participeren”. 
 

Sporttechpoli

De Sporttechpoli is een speciaal spreekuur waar mensen terecht kunnen met vragen over hulpmiddelen voor  sporten, voor zowel de top- als de breedtesport. Denk hier bij aan vragen over speciale sportprothesen en sportorthesen. Het spreekuur is ook voor vragen over aanpassingen aan bijvoorbeeld een (sport-)fiets of een (sport-)rolstoel. Het spreekuur staat onder leiding van een revalidatiearts van Sophia Revalidatie in samenwerking met Livit Orthopedie en De Haagse Hogeschool.
 

Toekomst …

Ook voor de toekomst zijn er voldoende ideeën, bijvoorbeeld een beweeglab voor rolstoelgebruikers en het aanbieden van verschillende sportactiviteiten in het stadspark voor mensen met en zonder een beperking. 
 


Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie