home
Symposium: Kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking, je bent er weg van!

Symposium: Kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking, je bent er weg van!
29 juni 2017 | Joyce Overgaag
Op woensdag 28 juni vond het symposium ‘Kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking, je bent er weg van!’ plaats. Sophia Revalidatie en Tyltylcentrum De Witte Vogel organiseerden dit symposium vanwege het afscheid van twee kinderrevalidatieartsen. Hanny van Riel en Eric Boldingh waren samen verantwoordelijk voor de medisch specialistische revalidatie binnen Tyltylcentrum De Witte Vogel, waar kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking van 0 tot 20 jaar onderwijs en zorg krijgen. 
 


De ruim 100 aanwezige zorgprofessionals luisterden ademloos naar ervaringsdeskundige Elise van de Velde. Haar oudste zoon is zwaar spastisch, niet-sprekend en volledig zorgafhankelijk. In haar presentatie ‘Lieve revalidatieartsen, we luisteren toch niet’ vertelde ze over haar ervaringen rondom het lastige acceptatieproces en de impact op haar gezin.
 
Naast het ervaringsverhaal van Elise vertelden verschillende bevlogen sprekers over de soorten aandoeningen die kinderen kunnen hebben, hoe het verloop eruit kan zien en welke interdisciplinaire behandelingen mogelijk zijn. Ook het belang van de samenwerking tussen onderwijs en revalidatie en de mogelijkheden van innovatie en onderzoek kwamen aan bod.  
 


Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie