Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer: praktische tips voor revalidatieartsen en paramedici

Geplaatst op: 23 maart 2023

Steeds meer zorgprofessionals bekwamen zich in het voeren van het leefstijlgesprek en het toepassen van leefstijlinterventies in de spreekkamer. Het is van het grootste belang dat revalidatieartsen en paramedici hierin niet achterblijven en zo nodig geschoold worden. Dat vindt Esther Ilmer, revalidatiearts en leefstijlarts bij Basalt. Zij schreef een artikel over het belang van leefstijlgeneeskunde in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

Preventie van ziekte draagt bij aan een duurzame gezondheidszorg. Een gezonde en duurzame leefstijl staat hoog op de beleidsagenda van het kabinet. Steeds meer zorgprofessionals bekwamen zich in het voeren van het leefstijlgesprek en het toepassen van leefstijlinterventies in de spreekkamer. Leefstijlinterventies zijn succesvol gebleken in de behandeling van diverse chronische aandoeningen zoals diabetes type 2, hypertensie, maar ook reuma en MS.

Esther beschrijft in haar artikel haar eigen ervaringen met leefstijl coaching binnen de revalidatie. Zij introduceert in haar artikel Het Leefstijlroer, een praktisch handvat om de patiënt te ondersteunen bij het bepalen van de juiste koers voor een gezonde leefstijl.

Artikel

https://www.revalidatie.nl/ntr/leefstijlgeneeskunde-in-de-spreekkamer-op-naar-een-duurzaam-herstel/


Deel dit bericht:
Terug