home

Netwerkbijeenkomsten

 

Sophia Revalidatie organiseert met enige regelmaat netwerkbijeenkomsten. Deze treft u hieronder aan.


ALS Netwerk - regio Den Haag

ALS Centrum  Nederland en Sophia Revalidatie zetten zich in om een expertisenetwerk voor progressieve neuromusculaire aandoeningen in de regio Haaglanden op te zetten. Vanaf 2018 organiseren wij jaarlijks twee bijeenkomsten voor huis- en verpleeghuisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgmedewerkers. In de toekomst is uitbreiding met andere beroepsgroepen mogelijk.


Focus van het netwerk

De kennisuitwisseling van het netwerk richt zich primair op Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) waarbij segmentale SMA, PSMA en PLS ook geïncludeerd worden. Deze kennis blijkt ook van grote waarde bij het behandelen van ingrijpende beperkingen bij andere neuromusculaire aandoeningen zoals Multiple Sclerose (MS). Denk hierbij aan ademhalingsproblemen.

Klik hier voor het programma van de komende twee jaar. Met uitzondering van de eerste bijeenkomst, zullen we voor alle avonden accreditatie aanvragen. Vragen? Mail naar Leerhuis@SophiaRevalidatie.nl
 

Netwerkregio Den Haag en omgeving
Datum donderdag 1 november 2018
Tijdstip 19.30 - 21.30 uur
Locatie Sophia Revalidatie, Vrederustlaan 180 Den Haag
Aanmelden Klik hier om aan te melden.


 

DCD - regio Den Haag

Het wordt steeds duidelijker dat er veel kinderen rondlopen met fijn- en grofmotorische problemen ten gevolge van DCD (Developmental Coördination Disorder). Deze kinderen worden binnen diverse behandelsettingen gezien: eerstelijns praktijken, gezondheidscentra en revalidatiecentra. We hebben allen als doel dat het kind met DCD zo goed mogelijk functioneert, zowel thuis, op school, als in de vrije tijd. 
 
Het is in het belang van het kind, als alle behandelaars rondom het kind met DCD, samenwerken als gelijkwaardige partners, en gebruikmaken van elkaars specifieke expertise. Dit is de reden dat we in november 2015 een Regionaal Netwerk DCD zijn gestart, zodat het kind met DCD de juiste zorg op de juiste plaats geboden wordt. Op 24 januari 2019 vindt de zevende  bijeenkomst van dit Regionaal Netwerk DCD Den Haag plaats.
 

Netwerkregio Den Haag en omgeving
Datum 24 januari
Tijdstip 17.00 - 19.00 uur
Locatie Sophia Revalidatie Den Haag,
Vrederustlaan 180, Maxima zaal
Aanmelden klik hier om u aan te melden


 

Handtherapeuten - regio Den Haag

Regelmatig organiseren onze handtherapeuten van Het Hand en Polscentrum een netwerkbijeenkomst om kennis te delen.

De laatste netwerkbijeenkomst vond plaats op 10 oktober 2017. Thema van deze bijeenkomst was perifere zenuwaandoeningen. Neuroloog Dr. Mosch gaf o.a. een presentatie over de anatomie van perifere zenuwen in de bovenste extremiteit en zijn rol als neuroloog. Vervolgens deelde handtherapeut Kristal Bal haar kennis over handtherapie na traumatisch perifeer zenuwstelstel. Tot slot kwam het carpaal tunnel syndroom aan bod. Handfysiotherpeut Milou Bakker en handergotherapeut Fenke Aarsbergen deelden hun visie  hierover vanuit hun vakgebied. Al met al weer een geslaagde netwerkbijeenkomst.
 
Netwerkregio Den Haag en omgeving
Datum dinsdag 16 oktober 2018
Tijdstip 18.00 - 21.00 uur
Onderwerp Fracturen
Locatie Het Hand en Polscentrum (in Haga Ziekenhuis) Sportlaan 600 in Den Haag
Aanmelden
 
Het bijwonen van deze netwerkbijeenkomst is alleen mogelijk via een persoonlijke uitnodiging.
Bij vragen of voor het kenbaar maken van uw  interesse kunt u ons mailen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie