home

Symposia

 

Sophia Revalidatie organiseert regelmatig symposia.


'CP up-to-date' - dinsdag 13 november 2018

Tijdens dit symposium praten onze professionals u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek, onderzoek en behandeling bij kinderen met Cerebrale Parese. Aan bod komen onder andere het beleid van de heupen, nieuwe ontwikkelingen binnen ondersteunende communicatie, mini-CIMT / BIT, C-BiLLT en early interventions. Ook wordt er dieper ingegaan op het Family Centered Care principe en de toepassing hiervan binnen de revalidatie. Deze avond is geschikt voor kinderartsen, consultatiebureau-artsen en  fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten uit de eerstelijnszorg.
Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.


Eerdere (jaar)symposia

 

'De handen ineen' - dinsdag 29 mei 2018

Het Hand- en Polscentrum van Sophia Revalidatie organiseerde een regionaal symposium rondom veelvoorkomende handproblematiek. Aan bod kwamen de onderwerpen flexorpeesletsel, artrose in de hand, onbegrepen polsklachten, de spastische hand en de psychologische gevolgen van handletsel.


'Kinderen met EMB, je bent er weg van' - woensdag 28 juni 2017

Ter gelegenheid van het afscheid van twee van onze revalidatiekinderartsen Hanny van Riel en Eric Boldingh organiseerden we een symposium over kinderen met een ernstig meervoudige beperking.


'Je zal er maar mee zitten' - donderdag 9 maart 2017

Sophia Revalidatie organiseerde het symposium ‘Je zal er maar mee zitten’. Uitdagingen bij deformiteiten in combinatie met actief rolstoelgebruik. Met dit symposium deelden we de beschikbare expertise.
 

'Brain Awareness Week - Niets aan de hand toch?'  - woensdag 8 maart 2017

Dit symposium stond in het teken van de mogelijke impact van een hersenschudding bij kinderen en jongvolwassenen. Kinderneuroloog bij Erasmus MC-Sophia drs. Maayke Hunsfel gaf meer inzicht in een hersenschudding  en drs. Frederike van Markus (revalidatiearts Sophia Revalidatie) en drs. Suzanne Lambregts (revalidatiearts Revant Breda) vertelden over persisterende klachten en leefstijladviezen.
 

'Brain Awareness Week - Samen in beweging in Haaglanden!'  - dinsdag 7 maart 2017

Tijdens dit symposium stond sport en bewegen voor mensen met een beperking centraal. De wethouder van gemeente Den Haag vertelde over het beleid vanuit de gemeente om sporten voor Hagenaars met een beperking te stimuleren. Verder werd er ingegaan op de kracht van sport, werd er een app 'Uniek Sporten' gelanceerd en hoorde u welke initiatieven er zijn in Den Haag om sporten te stimuleren.
 

'Zorg voor Seks' - 13 oktober 2015

Dinsdag 13 oktober vierde Sophia Revalidatie het 20-jarig bestaan van de revalidatieseksuologie met het landelijk symposium ‘Zorg voor Seks’. Ruim tweehonderd deelnemers gingen op in de verhalen van de diverse sprekers en genoten van een feestelijke high tea. Een kleine terugblik kunt u hier lezen.


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie