home

Symposia

 

Jaarlijks organiseert Sophia Revalidatie een groot symposium, dat plaatsvindt in de sportzaal van Sophia Revalidatie Den Haag. Daarnaast zijn door het jaar heen ook kleinere symposia op verschillend locaties.

 

'De handen ineen' - dinsdag 29 mei 2018 van 17.00 - 21.00 uur

Het Hand- en Polscentrum van Sophia Revalidatie organiseert een regionaal symposium rondom veelvoorkomende handproblematiek. Aan bod komen de onderwerpen flexorpeesletsel, artrose in de hand, onbegrepen polsklachten, de spastische hand en de psychologische gevolgen van handletsel. Dit symposium is geschikt voor huisartsen, specialisten oudergeneeskunde, bedrijfsartsen en handtherapeuten uit de eerste- en tweedelijnszorg.

Klik hier voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden.
 

Eerdere (jaar)symposia

 

'Kinderen met EMB, je bent er weg van' - woensdag 28 juni 2017

Ter gelegenheid van het afscheid van twee van onze revalidatiekinderartsen Hanny van Riel en Eric Boldingh organiseerden we een symposium over kinderen met een ernstig meervoudige beperking.


'Je zal er maar mee zitten' - donderdag 9 maart 2017

Sophia Revalidatie organiseerde het symposium ‘Je zal er maar mee zitten’. Uitdagingen bij deformiteiten in combinatie met actief rolstoelgebruik. Met dit symposium deelden we de beschikbare expertise.
 

'Brain Awareness Week - Niets aan de hand toch?'  - woensdag 8 maart 2017

Dit symposium stond in het teken van de mogelijke impact van een hersenschudding bij kinderen en jongvolwassenen. Kinderneuroloog bij Erasmus MC-Sophia drs. Maayke Hunsfel gaf meer inzicht in een hersenschudding  en drs. Frederike van Markus (revalidatiearts Sophia Revalidatie) en drs. Suzanne Lambregts (revalidatiearts Revant Breda) vertelden over persisterende klachten en leefstijladviezen.
 

'Brain Awareness Week - Samen in beweging in Haaglanden!'  - dinsdag 7 maart 2017

Tijdens dit symposium stond sport en bewegen voor mensen met een beperking centraal. De wethouder van gemeente Den Haag vertelde over het beleid vanuit de gemeente om sporten voor Hagenaars met een beperking te stimuleren. Verder werd er ingegaan op de kracht van sport, werd er een app 'Uniek Sporten' gelanceerd en hoorde u welke initiatieven er zijn in Den Haag om sporten te stimuleren.
 

'Zorg voor Seks' - 13 oktober 2015

Dinsdag 13 oktober vierde Sophia Revalidatie het 20-jarig bestaan van de revalidatieseksuologie met het landelijk symposium ‘Zorg voor Seks’. Ruim tweehonderd deelnemers gingen op in de verhalen van de diverse sprekers en genoten van een feestelijke high tea. Een kleine terugblik kunt u hier lezen.


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie