home

Revalidatiebehandeling amputatie


Doel

Doel van de revalidatiebehandeling is, dat u leert zo goed en zo zelfstandig mogelijk te functioneren, met of zonder prothese.
 

Behandelprogramma

Uw behandeling vindt poliklinisch of klinisch (opname) plaats. In beide gevallen bepaalt u samen met de revalidatiearts welke doelen u wilt bereiken. Het behandelteam stelt hierna een behandelplan op. Het programma, bestaande uit zowel individuele als groepsbehandelingen:
  • informeert u over de gevolgen van uw amputatie;
  • leert u op een hygiënische manier uw stomp te verzorgen;
  • biedt u kracht- en conditietraining;
  • leert u hoe u de beweeglijkheid van de gewrichten kunt behouden en vergroten;
  • leert u zich binnen en buiten te verplaatsen met of zonder prothese;
  • adviseert u bij het omgaan met uw beperkingen in mobiliteit, zelfverzorging, huishouden, relaties, maatschappelijk en sociaal leven;
  • begeleidt u bij de verwerking en acceptatie van uw amputatie;
  • leert u hoe u uw prothese aan- en uittrekt;
  • adviseert over woningaanpassingen en voorzieningen.
 

Kindermeeloopmiddag

Speciaal voor kinderen van (groot)ouders en/of verzorgers die met een amputatie bij Sophia Revalidatie revalideren organiseren wij met enige regelmaat een kindermeeloopmiddag


Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit de revalidatiearts, bewegingsagoog, ergotherapeut, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en bij een klinische opname aangevuld met een team van verpleegkundigen en verzorgenden. Het team werkt zeer nauw samen met de orthopedisch instrumentmaker. Ook kunnen andere behandelaars worden ingeschakeld, zoals de  psycholoog of de seksuoloog.
 

Duur revalidatie 

De klinische revalidatie na een beenamputatie duurt, afhankelijk van de persoonlijke situatie, gemiddeld drie maanden. De poliklinische revalidatie duurt gemiddeld drie tot zes maanden. De behandeling eindigt als de revalidatiedoelen zijn bereikt, er een stabiele situatie is ontstaan of als er geen vooruitgang wordt geboekt. Als het nodig is, verwijzen wij u na de poliklinische revalidatie naar een fysiotherapeut bij u in de buurt.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie