home

Revalidatiebehandeling chronische pijn


Doel

Het doel van pijnrevalidatie is, dat u leert om beter te functioneren met de pijn en uw eigen verantwoordelijkheid voor uw functioneren te vergroten.
 

Behandelprogramma

Pijnrevalidatie is altijd maatwerk. U bepaalt samen met de revalidatiearts welke doelen u wilt bereiken. Het behandelteam stelt hierna een behandelplan op, dat past bij uw wensen en mogelijkheden. Het programma, bestaande uit zorgvuldig op elkaar afgestemde behandelingen:
  • Leert u dagelijkse activiteiten goed en effectief uit te voeren, ondanks de pijn. U leert een evenwicht te hanteren en vanuit dat evenwicht activiteiten op te bouwen.
  • Streeft naar verandering in uw denken over pijn en het voelen van pijn. Zo krijgt u informatie over de verschillende aspecten van pijn, zodat u uw eigen pijngevoelens en wat u verwacht te voelen bij pijn, beter leert begrijpen.
  • Leert u activiteiten anders te doen. U leert accepteren wat u wel en wat u niet kunt en hoe u daar mee om moet gaan. U leert zich te ontspannen en uw activiteiten slimmer te plannen.
  • Vermindert stoornissen in lichamelijke functies, bijvoorbeeld door verbetering van spierkracht, bewegingsmogelijkheden en uithoudingsvermogen.
 

Behandelteam

Tijdens de behandeling heeft u een vast behandelteam, dat bestaat uit de revalidatiearts, psycholoog,  maatschappelijk werker, ergotherapeut, fysiotherapeut en/of bewegingsagoog.
 

Duur revalidatie 

Pijnrevalidatie duurt minimaal 6 weken en maximaal 20 weken. De duur van de behandeling wordt vooraf met u afgesproken.
 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie