home

Kanker

 

Wat is kanker?

‘Kanker’ is een verzamelnaam voor ruim 100 verschillende ziekten met een gemeenschappelijk kenmerk: een ongeremde celdeling. Bij de miljoenen celdelingen die per dag die in ons lichaam plaatsvinden, kan er iets mis gaan. Dit kan door toeval maar ook door allerlei schadelijke invloeden. Meestal worden deze fouten door ons lichaam zelf hersteld, maar soms gebeurt dat niet. Dan gaan genen die de deling, groei en ontwikkeling van een cel regelen, fouten vertonen. Treden er verschillende van dat soort fouten op, dan gaat een cel zich overmatig delen en ontstaat er en gezwel of tumor. Er zijn goed- en kwaadaardige tumoren. Alleen bij kwaadaardige tumoren spreken we van kanker.
 
Elk jaar krijgen ongeveer 100.000 personen in Nederland een vorm van kanker.
De overlevingskansen van kankerpatiënten variëren per soort kanker en van het stadium waarin de ziekte is vastgesteld. Globaal geneest ongeveer de helft van alle kankerpatiënten
 

Revalidatie

Sophia Revalidatie ondersteunt (ex)kankerpatiënten met oncologische revalidatie bij het omgaan van beperkingen op lichamelijk, psychisch en/of sociaal vlak als gevolg van kanker. Advies en begeleiding bij het omgaan met deze ziekte staat centraal bij deze revalidatiebehandeling.
 

Patiëntenvereniging

Meer informatie over kanker vindt u op de websites:
Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties 
Kanker.nl

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie