home

Revalidatiebehandeling

 

Doel

Doel van het behandelprogramma is u te helpen zo goed mogelijk zelfstandig thuis te functioneren, al dan niet met gebruik van hulpmiddelen, aanpassingen of extra zorg.
 

Behandelprogramma

Uw behandeling vindt poliklinisch of klinisch (opname) plaats. Sophia Revalidatie begeleid u bij het zo goed mogelijk leren omgaan met de veranderde situatie. Uw hulpvraag staat daarbij centraal. Onze behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen over Multiple Sclerose en aanbevelingen vanuit de MS-patientenvereniging.  Wij houden rekening met uw belastbaarheid en zorgen voor voldoende rustpauzes.

Samen met de revalidatiearts bepaalt u welke doelen u wilt bereiken. Het behandelteam stelt hierna een behandelplan op. Het programma, bestaande uit individuele behandelingen:
  • informeert u over de ziekte, de mogelijke complicaties en de gevolgen;
  • adviseert u bij het omgaan met uw beperkingen op het gebied van communicatie, mobiliteit, zelfverzorging, huishouden, relaties, maatschappelijk en sociaal leven;
  • begeleidt u bij het verkrijgen van aanpassingen, voorzieningen of zorg;
  • traint en leert u zo goed mogelijk om te gaan met de fysieke en emotionele beperkingen;
  • begeleidt u bij het zo goed mogelijk omgaan met de veranderde situatie.
 

Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit de revalidatiearts, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog en bij een klinische opname aangevuld met een team van verpleegkundigen en verzorgenden. Ook kunnen andere behandelaars worden ingeschakeld, zoals een  bewegingsagoog, diëtist en seksuoloog.
Het team werkt bovendien nauw samen met neurologen, MS-verpleegkundigen en andere disciplines in de MS-ketens. 
 

Duur revalidatie 

De Klinische Revalidatie duurt gemiddeld 8 weken. Afhankelijk van uw situatie kan deze periode korter of langer zijn. De duur van poliklinische behandeling is afhankelijk van uw hulpvraag en het verloop van de ziekte. De behandeling eindigt wanneer de revalidatiedoelen zijn bereikt, er een stabiele situatie is ontstaan of wanneer er geen vooruit-gang wordt geboekt.


Hulpvraaggerichte module

Het is ook mogelijk om eerst voorlichting te krijgen over wat revalidatie voor u zou kunnen betekenen. In onze behandelmodule Vroege interventie bij MS maakt u kennis met de revalidatie en krijgt u handvatten voor het omgaan met de aanwezige klachten en leert u klachten sneller herkennen. Daarnaast krijgt u meer inzicht in het ziektebeeld MS.


 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie