home

Zwemmen voor mensen
met niet-aangeboren hersenletsel

 

Dankzij een bijdrage van de Edwin van der Sar Foundation worden er in het zwembad van Sophia Revalidatie speciale zwemuren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) aangeboden. Het zwemmen is zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van de motoriek en komt de algehele conditie ten goede. Daarnaast leren mensen met NAH   weer zelfstandig zwemmen en bewegen in het water. Ze worden hierbij begeleid door een ervaren bewegingsagoog en studenten sportstudies van De Haagse Hogeschool. Het uiteindelijke doel is de deelnemers vol zelfvertrouwen door te laten stromen naar een geschikt regulier zwembad.
 

Voor wie is  NAH-zwemmen geschikt?

Het zwemmen is   bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar met niet-aangeboren hersenletsel die graag willen zwemmen en bewegen in het water. Het is niet noodzakelijk dat men binnen Sophia Revalidatie gerevalideerd heeft. Voor deelname is het wel van belang dat deelnemers zich zelfstandig kunnen aan- en uitkleden of hier iemand voor meenemen die hen kan helpen. Wanneer zelfstandig zwemmen nog niet (veilig) lukt, is deelnemen alleen
samen met een buddy mogelijk.
 

Waar en wanneer wordt het NAH-zwemmen gegeven?

De speciale zwemuren voor mensen met NAH zijn op woensdagmiddag in het zwembad van Sophia Revalidatie aan de Vrederustlaan 180 in Den Haag. Er zijn twee zwemgroepen en deze bestaan uit maximaal acht deelnemers. Wanneer de groepen vol  zijn, werken we met een wachtlijst.

 
  • Groep 1: woensdagmiddag  van 16.30 tot 17.15 uur
  • Groep 2: woensdagmiddag van 17.15 tot 18.00 uur


Wanneer worden deelnemers doorverwezen naar een geschikt regulier zwembad?

Na drie maanden zwemmen evalueert de bewegingsagoog samen met de deelnemer hoe het gaat. Er wordt gekeken of het  al mogelijk is om door te stromen naar een geschikt regulier zwembad of naar een zwemvereniging voor aangepast zwemmen. Is dit het geval? Dan krijgt men een doorverwijzing en advies mee. Het is ook mogelijk om een aantal keer onder onze begeleiding kennis te maken in de nieuwe zwemomgeving.


Wat kost het NAH-zwemmen?

Dankzij de donatie van de Edwin van der Sar Foundation is de eigen bijdrage € 75 voor drie maanden.


Wilt u deelnemen aan het NAH-zwemmen?

U kunt zich aanmelden via het  online inschrijfformulier. Wij nemen daarna  contact met u op.


Vragen? 

Neem gerust contact op met Suzanne Poolen, afdelings bewegingsagogie via telefoonnummer 070 - 3593313  of stuur een e-mail naar nahzwemmen@SophiaRevalidatie.nl

Download hier de flyer van het NAH-zwemmen.

NAH zwemmen is geen onderdeel van een revalidatietraject vanuit het revalidatiecentrum. Het is een vorm van vrijetijdsbesteding, waarbij de verantwoordelijkheid voor deelname bij de deelnemer ligt en niet bij een specialist, arts of andere doorverwijzer.


De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel. Voor de realisatie van deze projecten werken zij samen met landelijke partijen en staat deskundigheid voorop. De Foundation is een stimulerende en verbindende factor tussen diverse partijen; patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woonzorglocaties, verzekeraars, etc.

 

Beschikbare downloads


Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie