home

Revalidatiebehandeling Parkinson

 

Doel

Doel van de revalidatie is u te helpen zo zelfstandig mogelijk thuis te blijven functioneren, eventueel met gebruik van hulpmiddelen en aanpassingen.
 

Behandelprogramma

U bepaalt samen met de revalidatiearts welke doelen u wilt bereiken en samen met het revalidatieteam stelt u een behandelplan op. Het programma, bestaande uit individuele behandelingen:
  • informeert u over de ziekte en de gevolgen hiervan;
  • adviseert u over het omgaan met uw beperkingen op het gebied van communicatie, mobiliteit, zelfverzorging, huishouden, relaties, maatschappelijk- en sociaal leven;
  • adviseert u bij het verkrijgen van aanpassingen, voorzieningen of zorg;
  • biedt oefening in het zo goed mogelijk omgaan met de beperkingen;
  • begeleid u bij het zo goed mogelijk omgaan met de veranderde situatie.
 

Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit de revalidatiearts, de logopedist, de ergotherapeut, de fysiotherapeut, de bewegingsagoog, de maatschappelijk werker, de psycholoog, de seksuoloog, de diëtist en de verpleegkundige. Het is afhankelijk van uw revalidatiedoelen met welke behandelaars u te maken zult krijgen.
 
Sophia Revalidatie is aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners voor parkinsonpatiënten. Onze behandelaars zijn speciaal geschoold in het behandelen van parkinsonpatiënten en werken onderling nauw samen met o.a. parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio. 
 

Duur revalidatie 

De duur van behandeling is afhankelijk van uw hulpvraag en het verloop van de ziekte. Dit is per persoon verschillend. De behandeling eindigt wanneer de revalidatiedoelen zijn bereikt, er een stabiele situatie is ontstaan of wanneer er geen vooruitgang wordt geboekt.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie