home

Medewerkers aan het woord


Ana, Restaurantmedewerker

Restaurantmedewerkster Ana aan het woord“Mijn werk is heel afwisselend en dat vind ik geweldig! Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik zorg ervoor dat de patiënten die nog op hun afdeling eten in plaats van in het restaurant, hun diner krijgen.

Mijn dag start om 14.30 uur met het controleren van de menukeuzelijsten die de patiënten ingevuld hebben. Sommigen hebben speciale wensen zoals vegetarisch, halal, natriumarm, gemalen maaltijden etc. Natuurlijk houden we hier rekening mee. Samen met mijn collega, een voedingsassistente, gaan we om 17.00 uur naar de afdelingen om de maaltijden te serveren. Dit gebeurt  onder toezicht van een verpleegkundige in verband met slikproblemen van sommige patiënten.

Wanneer iedereen zijn maaltijd ontvangen heeft, ga ik naar de afwaskeuken. Ik overleg of de kok overgebleven eten zoals fruit nog kan gebruiken. Vervolgens help ik mee met het opruimen in de afwaskeuken en dan los ik mijn collega’s bij de koffiecorner af. Het laatste half uurtje van mijn werk beman ik de receptie. De portier kan in deze tijd een controleronde maken door het gebouw. Om 20.15 uur zit mijn werkdag erop en ga ik met een voldaan gevoel naar huis.”

 
Anita, Medisch Secretaresse

“Samen met vijf collega’s vormen we het Medisch Secretariaat Kinderen op onze locatie aan de Vrederustlaan in Den Haag. We werken voor vijf artsen en 1 Physician Assistant. Onze werkdag verloopt vaak onvoorspelbaar, want we spelen in op de taken die de dag brengt.  

We verwerken de in- en uitgaande post, zijn eerste aanspreekpunt aan de telefoon en aan de balie, en beheren de agenda’s van de artsen. Daarnaast notuleren we teamvergaderingen en verwerken we acties die de arts vanuit het R-EPD (Elektronisch Patiëntendossier voor Revalidatie) aanvraagt. Denk dan bijvoorbeeld aan het inplannen van een therapie voor een patiëntje of een oproep voor het spreekuur. Ook werken wij voor de poli’s die de Revalidatieartsen verzorgen in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Er is een nauwe samenwerking tussen ons secretariaat en dat van het JKZ.

Onder de secretaresses is een duidelijke taakverdeling. Twee secretaresses zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de schoolteams. Zij zorgen ervoor dat de planbesprekingen met ouders gepland worden en dat de therapeuten en behandelaars de benodigde verslagen op tijd aanleveren. Soms nodigen zij ook een tolk uit voor de afspraak.

Zoals je ziet zijn wij medisch secretaresses echte duizendpoten. Dat maakt het werk ook zo leuk en afwisselend. Geen dag is hetzelfde en het enthousiasme dat we bij de patiëntjes zien, is fantastisch!”
 

Haidy, Planner

Medewerkster Haidy van de afdeling Planning aan het woord“Ik werk op de afdeling planning Volwassenen in Den Haag. Samen met zeven collega-planners stemmen we de roosters van de therapeuten en van de patiënten zo goed mogelijk op elkaar af. Dit doen we met Ecaris, een op maat gemaakt databaseprogramma. Zelf maak ik de therapieroosters voor de klinische patiënten van onze afdeling Neurologie. Hier verblijven patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en na een beroerte.

Het maken van de roosters is heel  dynamisch en soms hectisch. Het is top hersengymnastiek! Wanneer een patiënt wordt opgenomen, ontvang ik van het Transferpunt een aanmeldingsformulier. Hierop staat volgens welk zorgpad de patiënt ingepland moet worden. Het zorgpad is een pakket aan therapieën, die is toegespitst op de diagnose van de patiënt.

In mijn werk heb ik weinig contact met patiënten. Toch heb ik het gevoel dat ik secundair wel een bijdrage lever aan hun herstel. Ik houd er bijvoorbeeld rekening mee, dat de fitness niet direct na de fysiotherapie wordt gepland; dat is te intensief. Ook kijk ik of er voldoende tijd is om van de ene naar de andere therapie te gaan, en dat de therapieën goed verdeeld zijn over  de ochtend en de middag. De uitdaging is iedere keer weer een goed kloppend, fijn rooster voor de patiënten maken!”

 
Angela, Verpleegkundige   

Medewerkster Angela van de verpleging aan het woord“Als verpleegkundige op de afdeling Orthopedie heb ik te maken met patiënten met multitrauma en amputaties. Ik vind het heel fijn om te kunnen bijdragen aan het herstel van de patiënten. Ze komen regelmatig met veel letsel bij ons revalidatiecentrum binnen en gaan na afloop van hun revalidatieperiode grotendeels hersteld weer naar huis. Geweldig toch!

Wat ik dan precies doe als verpleegkundige? Ik dien eventuele medicijnen toe, verzorg de wond, stimuleer de patiënt om de dagelijkse handelingen weer zelf te kunnen doen en ben er voor de emotionele en persoonlijke begeleiding. De betrokkenheid en dankbaarheid van de meeste patiënten is groot. Dat geeft mij voldoening en energie.

Naast mijn werk als verpleegkundige is er veel ruimte om andere taken op te pakken. Ik hou mij bijvoorbeeld bezig met teamontwikkeling en de geneesmiddelencommissie. Op die manier help ik de organisatie vooruit, ontwikkel ik mijzelf en voel ik mij nog meer betrokken bij Sophia Revalidatie. Ik werk hier graag!”

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
Om u beter van dienst te zijn, maakt sophiarevalidatie.nl gebruik van cookies. » Meer informatie