Volwassenen


Revalidatiebehandeling

  • Terug naar werk!

    Welkom bij Arbeidsrevalidatie. Wij helpen mensen om met veerkracht en vertrouwen weer invulling te geven aan een baan. Ons deskundige team staat voor u klaar.

    Onze dienstverlening wordt niet via de zorgverzekering vergoed. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de werkgever.

    Met uitgebreide expertise in arbeidsrevalidatie bieden wij advies, diagnostiek, begeleiding, coaching, behandeling en training voor een soepele terugkeer naar passend werk. Onze kracht ligt in het begrijpen van complexe diagnoses en bijbehorende vraagstukken rondom uitval en re-integratie. We zijn de schakel tussen zorg en werk, met directe toegang tot multidisciplinaire experts zoals ergotherapeuten en psychologen. Bij ons staat duurzame en efficiënte begeleiding centraal. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen.

    Ga naar de website

     

 

Screening en advies

  • Afasie is een taalstoornis die vaak voorkomt na een hersenbeschadiging, zoals een hersenbloeding of een herseninfarct. Afasie kan uw leven ernstig veranderen: de communicatie met anderen is moeilijker. U kunt moeite hebben met spreken, begrijpen wat er wordt gezegd, schrijven en lezen. Afasie is bij iedereen anders en wordt door iedereen ook anders ervaren. Hierdoor verschilt de behoefte aan behandeling en ondersteuning in het dagelijks leven.

    Afasieteam
    Ons afasieteam is ervaren en deskundig in de behandeling na hersenletsel. Het team onderzoekt de gevolgen van het hersenletsel op uw communicatie en vormt een advies over de beste behandeling. Wij delen de resultaten van ons onderzoek met u, uw partner en eventueel uw logopedist.

    Locatie: Leiden

  • Met een uitgebreide (jaarlijkse) controle bij Basalt helpen wij u om een goed beeld te krijgen van hoe uw gezondheid is op dit moment en na te gaan of u ondersteuning nodig heeft (van Basalt of elders). U kunt vragen stellen en advies ontvangen. Op die manier pakt u eventuele problemen in een vroeg stadium aan.

    Wat houdt de controle in?
    Tijdens één dag heeft u afspraken met verschillende behandelaren. De revalidatiearts, de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de maatschappelijk werker en de diëtist hebben ieder vanuit zijn of haar vakkennis een gesprek met u en doen zo nodig lichamelijk onderzoek. Als het nodig is, spreekt ook de logopediste met u. Op deze manier wordt goed in kaart gebracht hoe het met u gaat.

    De uitslag
    De volgende dag neemt uw revalidatiearts contact met u op om te bespreken wat er uit het onderzoek gekomen is en eventueel een behandeling te bespreken. Het kan zijn dat u verdere begeleiding nodig heeft, bij u in de buurt of in het revalidatiecentrum. Het kan ook zijn dat er op dit moment geen behandeling nodig is en dat we u over 1 of 2 jaar opnieuw uitnodigen voor een controle.

    Locatie: Leiden
     

  • Het doel van een gangbeeldanalyse is goed inzicht te krijgen in hoe uw spieren en gewrichten samenwerken tijdens het lopen en op welke manier dit te verbeteren is.

    Onderdelen van de analyse
    De gangbeeldanalyse bestaat uit één of meerdere van deze onderdelen:
    • lichamelijk onderzoek
    • filmregistratie
    • EMG (elektromyogram). Met dit onderzoek wordt de werking/functie van de spieren getest.

    Welke onderdelen voor u van belang zijn, vertelt de revalidatiearts of de behandelaar tijdens het intakegesprek. Het onderzoek duurt tussen de twee en drie uur.

    Uitslag van het onderzoek
    De bewegingstechnoloog, fysiotherapeut en revalidatiearts onderzoeken de gegevens het onderzoek en vormen met elkaar een advies.

    Locatie: Leiden en Delft

  • Voor de meeste mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is (weer) aan het werk gaan een hoofddoel. Een baan zorgt ervoor dat je een inkomen hebt, regelmaat en sociale contacten. Je hebt het gevoel dat je meedoet aan het leven. Voor mensen met een hersenbeschadiging is de overgang van een opleiding naar werk vaak lastig. Ook voor mensen die al gewerkt hebben en dan hersenletsel krijgen, kan het moeilijk zijn om weer aan het werk te gaan.

    Onze zogenaamde 'Participatiemeter' onderzoekt de wensen en mogelijkheden van (jong)volwassenen (18-50 jaar) als het gaat om werk. Voor patiënten die in behandeling zijn bij Basalt is dit onderdeel van de behandeling. Mensen die niet in behandeling zijn bij Basalt kunnen voor de Participatiemeter worden aangemeld door bijvoorbeeld een arts, een re-integratiebureau, de gemeente, een letselschadebureau of het UWV. 

    Locatie: Den Haag
     


  • ZitAdviesTeam
     

    Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel is zitten erg belangrijk. Goed zitten verruimt uw mogelijkheden. Verkeerd zitten kan leiden tot pijn en beperking. Verschillende zithoudingen aannemen is voor rolstoelgebruikers vaak niet mogelijk. We zoeken samen met u naar een optimale zit, dat wil zeggen: goede zithouding, goede zitdrukverdeling, juiste uitgangspositie voor het doen van activiteiten en goede zitondersteuning. Deze is voor iedereen anders.

    Wat is het zitadviesteam?
    Na een uitgebreide analyse geeft het zitadviesteam u advies over uw optimale zit. In een kort behandeltraject toetsen we hoe het advies voor u werkt en scherpen we dat eventueel aan. We kunnen verschillende materialen en hulpmiddelen uitproberen en voorzieningen aanvragen.

    Hoe werkt het zitadviesteam?
    De revalidatiearts van het zitadviesteam inventariseert tijdens een eerste consult uw zitproblemen, wensen en behoeften. Deze arts stelt ook de indicatie of u in aanmerking komt voor een analyse door het zitadviesteam. De analyse van het zitadviesteam duurt twee uur en bestaat uit:
    • lichamelijk onderzoek
    • inspectie van de huid
    • analyse van de zithouding in de rolstoel en op de behandelbank
    • drukmeting voor het inzichtelijk maken van de drukbelasting op het zitvlak
    • evaluatie en advies over het vervolgtraject

    Aanmelden
    U kunt uitsluitend met een verwijzing van uw huisarts, medisch specialist of revalidatiearts bij ons terecht.

    Locatie:
    Den Haag
    Vrederustlaan 180

     

  • Patiënten met chronische pijn kunnen met een verwijzing van de huisarts of de specialist terecht bij het Chronische Pijn Advies Centrum (CPAC) van Basalt voor een snel behandeladvies. Bij CPAC wordt u gezien door een manueel therapeut, onder leiding van een revalidatiearts. 

    Tijdens uw afspraak met een gespecialiseerde manueel therapeut krijgt u te horen wat er met u aan de hand is, u krijgt inzicht in wat chronische pijn is en u ontvangt een advies over de juiste behandeling. Afhankelijk van wat uw probleem is, vindt de behandeling plaats bij Basalt of een fysiotherapeut of andere therapeut uit het Netwerk Chronische Pijn bij u in de buurt. 

    Wij streven ernaar u binnen vier weken te voorzien van een advies. U kunt terecht bij het Chronische Pijn Advies Centrum op onze locaties in Delft en Alphen a/d Rijn.

    Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met uw huisarts voor een verwijzing via Zorgdomein.

    Meer informatie over het Chronische Pijn Adviescentrum vindt u in deze video.

    Meer informatie over chronische pijn vindt u op de website van retrainpain.